Wednesday, November 30, 2011

Membuat Chocolate Topping


Bahan-bahan:

1. 500 gram Chocolate Fudge Powder.
2. 750 gram air.
3. 150 gram minyak sayuran.
4. 150 gram mentega/butter.

(masak mengunakan kaedah double boil).

Tepung Kek Span - Sponge Cake Flour

1. Tepung Kek Span Vanilla (segera)
Berat : 270 gram
Harga: RM 3.80

(gambar hasil daripada bancuhan tepung kek span RAS Cake - vanilla berwarna putih, coklat berwarna gelap)





2. Tepung Kek Span Coklat (segera)

Berat : 270 gram
Harga: RM 4.80

(gambar hasil daripada bancuhan tepung kek span RAS Cake - vanilla berwarna putih, coklat berwarna gelap)

New packaging - Tepung Kek Kukus Coklat Moist



 Berat: 390 gram +- .Harga RM 8.50 /pek. 



Berminat untuk mencuba !!!! 
Anda boleh menghubungi Rayhan 019-664 7864 email rayhan7905@gmail.com 


Topping - Membuat icing untuk kek

Buttercream Icing

Bahan-bahan:
1. 1 cawan butter (pada suhu bilik).
2. 2 cawan pepejal sayuran/ shortening (boleh dapat kat kedai kek atau supermarket)
3. 1/2 sudu teh garam
4. 1 sudu makan vanilla essence
5. 6 cawan gula ising
6. 3 sudu besar susu soya (apa-apa jenama, boleh juga guna susu segar/susu cair)
7. Pewarna (mengikut kegemaran).


Peralatan:
1. Mixer tangan
2. Mangkuk adunan (mixer bowl)
3. Spatula
4. Piping tube / icing tube
piping tube (icing)

Cara-caranya;
1. Mixer butter dan pepejal sayuran/shortening sampai berubah warna menjadi keputihan.
2. Masukkan gula icing dan putar sehingga adunan butter tadi sebati dengan gula icing.
3. Masukkan garam dan vanilla essence. Mix lagi.
4. Tambah susu dan mix. Sekiranya terlalu pekat tambah susu. Sekiranya terlalu cair tambah gula icing.
5. Masukkan ke dalam piping tube menggunakan spatula. Sedia untuk menghias kek anda (y)

Monday, November 21, 2011

New product ..coming soon

1. Tepung Kek Span Coklat.
2. Tepung Kek Span Vanila
 
Copyright (c) 2010 RAS Cake. Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes And Web Hosting Reviews.